Radan ilmakuva
Rata 3D
Rata-alueen kartta
 
 

V-SMK ylläpitää kahta motocrossrataa Laitilan Krouvinummella. Iso rata on tarkoitettu 65cc (kokeneet) ja sitä isommille pyörille. Pieni rata taas 65cc (aloittelijat) ja sitä pienemmille pyörille.

Iso rata otettiin käyttöön vuonna 1975. Rataa on muokattu vuosien saatossa ja nykyasussaan sen pituus on noin 1680 metriä. Radalla on hyppyreitä yhteensä 13 kappaletta, joista kaksi on ns. pöytähyppyreitä.

Maa-aineksen osalta iso rata jakautuu kahtia. Radan ns. vanha osa on pääosin varsin kovapohjaista, savensekaista hiekkaa. Radan uudempi osa taas pääosin pehmeämpää hiekkaa. Pieni rata on pääosin varsin kovapohjainen ja maa-aines savensekaista hiekkaa.

Ajantasainen tieto ratojen aukioloajoista, mahdollisista sulkupäivistä, kunnossapidosta jne. löytyy sivuston "Ajankohtaista" osiosta. Tarkista aukiolo aina ennen radalle lähtöä! Oletuksena, ellei muuta ilmoiteta, noudatetaan täältä löytyviä aukioloaikoja.

Ratavarikon jaamme samalla alueella sijaitsevan, Vakka-Suomen Urheiluautoilijoiden yläpitämän jokkis-radan kanssa. Ratavarikolla ei ole saatavissa vettä eikä sähköä.

Rata-alue sijaitsee pohjavesialueella, joten on erittäin tärkeä noudattaa ympäristöluvan ehtoja. Pyörän alla on aina käytettävä huoltomattoa eikä pyörän pesemiseen saa käyttää muuta kuin vettä ei mitään pesu- tai liuotinaineita). Jokaisen on myös muilla toimillaan pyrittävä kaikin tavoin estämään maa-aineksen ja sitä kautta pohjaveden likaantuminen.

Rata-alueella on lukittava portti. On erityisen tärkeää huomioida, että puomi pidetään aina lukittuna. Jäsenillä sekä ns. kertamaksulaisilla on jokaisella henkilökohtaiset, numeroidut avaimet.

Tutustu ohjeisiin ennen radan käyttöä! Ohjeet löydät täältä

Rata-alue sijaitsee valtatie 8:n varrella, Laitilan Krouvinummella. Kulku radalle tapahtuu Krouvintien kautta. Varikolle johtavan tien katuosoite on Krouvintie 234, 23800 Laitila.


Päivitetty: 26.4.2022
© V-SMK